“Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη…”

Μια μεγάλη φιλία έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά: Το πρώτο είναι οι ομοιότητες στους χαρακτήρες και το δεύτερο ο σεβασμός για την διαφορετικότητα του …

Φιλία σημαίνει να μοιράζεσαι ιδέες, σκέψεις, ανάγκες, αισθήματα, όνειρα, αξίες, χρόνο, αντικείμενα.Υπάρχει λοιπόν πολύ περισσότερο έρωτας στη φιλία παρά φιλία στον έρωτα.Στη φιλία και στον έρωτα είμαστε συχνά πιο ευτυχισμένοι χάρη στα όσα αγνοούμε παρά στα όσα ξέρουμε.

Απλά καλέ μου άνθρωπε,μην τρέφεις αυταπάτες ότι η φιλία σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι δυσάρεστος σ’ αυτούς που είναι κοντά σου. Όσο πιο στενή είναι η σχέση σου με κάποιον, τόσο πιο απαραίτητο είναι να είσαι διακριτικός και ευγενικός.

Πριν απο κάποιο χρονικό διάστημα,διέκοψα τη φιλία μου με δύο ανθρώπους. Με τον έναν γιατί ποτέ δεν μου μίλησε για τον εαυτό του. Και με τον άλλο, επειδή ποτέ δεν μου μίλησε για τον εαυτό μου.Όπως και όλοι οι άλλοι, είμαι αδύναμος, οργισμένος και παραπλανημένος. Είναι αυτή η αδυναμία που με κάνει συμπονετικό και με συνδέει με όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Γνωρίζω ότι το κλειδί για την αληθινή φιλία είναι να μοιράζομαι τις αδυναμίες μου.

Επειδή,καμιά αγάπη, καμιά φιλία δεν μπορεί να διασταυρωθεί με τον δρόμο του πεπρωμένου μας χωρίς να αφήσει πάνω του κάποια σημάδια, για πάντα.

“Σταθερός ας διαμένη στην φιλίαν του τινάς,

για να έχη της ζωής του τας ημέρας του τερπνάς…”

Η φιλία γεννιέται τη στιγμή που ένας άνθρωπος λέει σε έναν άλλο: «Τι; Κι εσύ; Νόμιζα πως ήμουν ο μόνος!»

Σας ευχαριστώ που εσείς ΟΛΟΙ ,γίνατε και Μείνατε Φίλοιι αληθινοί!

Με εκτίμηση,

Κωσταντίνος Ν. Μουρούτης

Καλάθι αγορών
Scroll to Top