‘ Εντοπίστηκαν Νευρώνες που ελέγχουν τη γονιμότητα!

416061594 922035709422166 6446647023556452536 n

Ερευνητές της Μεταπτυχιακής Σχολής Βιογεωργικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Ναγκόγια και του Εθνικού Ινστιτούτου Φυσιολογικών Επιστημών στην Ιαπωνία έδειξαν πώς ένας συγκεκριμένος τύπος νευρώνα στον εγκέφαλο επηρεάζει την απελευθέρωση ορμονών που ελέγχουν τη λειτουργία των ωοθηκών, όπως η ανάπτυξη των ωοθυλακίων και η ωορρηξία στις γυναίκες.

Οι νευρώνες κισπεπτίνης στον εγκέφαλο ρυθμίζουν την απελευθέρωση της ορμόνης απελευθέρωσης υποθαλάμου γοναδοτροπίνης (GnRH) και της ορμόνης διέγερσης ωοθυλακίων της υπόφυσης / ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH).
Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική για την αναπαραγωγή, καθώς οι ορμόνες της υπόφυσης διεγείρουν τις ωοθήκες να εκτελούν τις αναπαραγωγικές τους λειτουργίες. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη των ωοθυλακίων και την ωορρηξία σε όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι νευρώνες κισπεπτίνης με υποδοχείς δυνορφίνης είναι σημαντικοί για τη φυσιολογική αναπαραγωγή των θηλυκών αρουραίων, καθώς επιτρέπουν τη σωστή έκκριση ορμονών και την ωορρηξία.

Για ακόμη μία φορά,στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, έρχεται η Επιστήμη να προσδιορίσει εκείνους τους θαυμαστούς μηχανισμούς που ,η Φύση ή ο Δημιουργός αυτής, έθεσε γενετικά για κάθε άνθρωπο επι της γης.Βιογενετικές όμως επιδράσεις
(τρόπος ζωής,διατροφή,κάπνισμα,αλκοόλ,έλλειψη βιταμίνης D κτλ.) ,καταλύουν αυτούς τους υπέροχους μηχανισμούς του Θεού ,με αποτέλεσμα προβλήματα γονιμότητας.
Η “λύση”‘ σίγουρα δεν είναι οι in vivo -in vitro εξωσωματικές προσεγγίσεις διότι απομακρύνουν το σύμπτωμα και επουδενεί λόγο,τα Αίτια του προβλήματος!

Στα βιωματικά μας εργαστήρια που πραγματώνουμε τα τελευταία 24 χρόνια, δείχνουμε ΟΛΟΥΣ αυτούς τους θεσπέσιους μηχανισμούς ζωής, υγείας και ευεξίας.

Κάντε λοιπόν τώρα,Βήματα για τη ζωἠ σας!

Με εκτίμηση,

Κων/νος Ν. Μουρούτης

Πηγή:
“Conditional Oprk1-dependent Kiss1 deletion in kisspeptin neurons caused estrogen-dependent LH pulse disruption and LH surge attenuation in female rats” by Yoshihisa Uenoyama et al. Scientific Reports

Καλάθι αγορών
Scroll to Top