“Ωω Ελλάς ηρώων χώρα!”

Το οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα ανά τον κόσμο. Στην Ιταλία ονομάζεται «Kαμόρα», στην Αμερική «Μαφία» και στη Ελλάδα… κυβέρνηση!

Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι όμως και η Ελλάδα για την οικουμένη. “Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει…¨έγραφε ο ποιητής μας και με βεβαιότητα σας λέγω πώς…Η Ελλάδα είναι ένα πτώμα που το έχουν καταφάει οι μύθοι της.

Το ωραιότερο ερείπιο της Ελλάδας σήμερα είναι ο λαός της,τιποτε λιγότερο ή περισσότερο απο αυτό.

Άλλες χώρες σου προσφέρουν την ανακάλυψη των εθίμων, της λαϊκής δοξασίας ή του τοπίου, αλλά η Ελλάδα σου προσφέρει ίσως κάτι πιο δύσκολο: την ανακάλυψη του εαυτού σου.

Είμαστε τσακισμένοι, μαραμένοι, χαμένοι μες στον κυκεώνα της σύγχρονης ζωής. Κανείς δεν περιμένει κάτι καλό από την Ελλάδα. Καμμιά ελπίδα δεν χαράζει πουθενά. Η στιγμή αυτή είναι βέβαια μια θαυμάσια στιγμή.

“Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται. Η Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται.”

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.ΕσεΊς;!

“Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Ελληνας.

Δεν υπάρχει άλλος τόπος όπως εις την Ελλάδα διά την οποίαν εγράφησαν τα περισσότερα βιβλία και όπου διαβάζονται όμως τα ολιγώτερα.

“Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις!”

Στην Πατρίδα μου φίλτατοι μου,” άπαντες οι έχοντες ονύχια αγωνίζονται να σπαράξωσιν τους έχοντες πτερά.”

Μόνο οι αετοί φτανουν στη κορυφη ενω τα ερπετά .επι της γης γλειφουν το χωμα.Εκλεξατε σημερα ΠΩΣ θα περιπατήσετε!

Δρυόκοπος ο Άρειος

Καλάθι αγορών
Scroll to Top