” Ο Ηγέτης δεν θά πρεπε να είναι Υπηρέτης;”

Ο πρωθυπουργός μας απο την ΔΕΘ δήλωσε το μεγαλείο της αναγκαιότητας να τον έχουμε πλέον σαν “καπετάνιο” στο καράβι που λέγεται Ελλάς…

Μην νομίζετε πως, οι λοιποί, κυνο-βούλοι πολιτικοί, έτεροι Καπππαδόκες, νιώθουν ή ποθούν( όταν πάρουν την εξουσία!) κάτι διαφορετικό…

Όποιος πλέον όμως σκέφτεται μακριά απο τη μάζα( μπάζα), θεωρείται τρελός ,και οτι άλλο θα επινοηθεί απο το λεξικό των Οργουελικών πραγματιστών.

Όταν η ντροπή ντύνεται υπερηφάνεια και αλαζονεία τότε, η καταστροφή είναι βεβαία και σωτήρια.

(Δείτε την ομιλια αυτή για τον “Ηγέτη -Υπηρέτη”)

Τέλεση λοιπόν Υπηρεσίας σε καθημερινές ευκαιρίες. Το να υπηρετούμε στις καθημερινές ευκαιρίες που μας περιβάλλουν δεν σημαίνει ότι επιλέγουμε το δικό μας περιβάλλον- σημαίνει ότι είμαστε η πολύ ιδιαίτερη επιλογή του Θεού να είμαστε διαθέσιμοι για χρήση σε οποιοδήποτε από τα φαινομενικά τυχαία περιβάλλοντα που έχει σχεδιάσει για εμάς. (δεν ομιλώ για το “Σκάσε και κολύμπα”!)

Ο ίδιος ο χαρακτήρας που εκθέτουμε στο παρόν περιβάλλον μας είναι μια ένδειξη του πώς θα είμαστε σε άλλα περιβάλλοντα.

Οι ελίτ δεν έχουν πια ανάγκη το δεκανίκι του φασισμού. Η απαίτηση να αποκηρυχθεί το πτώμα του φασισμού είναι για να διακηρυχθεί πανηγυρικά ότι το σύνολο της αστικής τάξης είναι πειθαρχικά στοιχισμένο στις εντολές του ηγετικού,πολτικού πυρήνα (και της κάθε χώρας) ότι δεν διεκδικεί κανενός είδους αυτοδιάθεση, πνευματική, οικονομική, πολιτική, έναντι εντολοδόχων.

Τα πράγματα που έκανε ο Ιησούς ήταν τα πιο ταπεινά από τα καθημερινά καθήκοντα, και αυτό είναι μια ένδειξη ότι χρειάζεται όλη η δύναμη του Θεού μέσα μου για να ολοκληρώσω ακόμη και τα πιο συνηθισμένα καθήκοντα με τον τρόπο Του. Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια πετσέτα όπως Εκείνος; Πετσέτες, πιάτα, σανδάλια και όλα τα άλλα συνηθισμένα πράγματα στη ζωή μας αποκαλύπτουν από τι είμαστε φτιαγμένοι πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο. Χρειάζεται ο Παντοδύναμος Θεός Ενσαρκωμένος μέσα μας για να κάνει το πιο ταπεινό καθήκον όπως θα έπρεπε να γίνει.

Ο Ιησούς είπε, «Σας έδωσα ένα παράδειγμα, για να κάνετε ό,τι σας έκανα εγώ» ( Ιωάννης 13:15). Παρατηρήστε το είδος των ανθρώπων που φέρνει ο Θεός γύρω σας και θα ταπεινωθείτε μόλις συνειδητοποιήσετε ότι αυτός είναι στην πραγματικότητα ο τρόπος Του να σας αποκαλύψει το είδος του ατόμου που ήσασταν σε Εκείνον. Τώρα λέει ότι πρέπει να εκθέσουμε στους γύρω μας ακριβώς αυτό που μας έχει εκθέσει.

Βρίσκετε τον εαυτό σας να απαντά λέγοντας: «Ω, θα τα κάνω όλα αυτά μόλις βγω στο πεδίο της αποστολής που ο Θεος θα μου δείξει»; Το να μιλάς με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να προσπαθείς να παράγεις τα όπλα του πολέμου ενώ βρίσκεσαι στα χαρακώματα του πεδίου της μάχης: θα σκοτωθείς ενώ προσπαθείς να το κάνεις.

Πρέπει να κάνουμε το «δεύτερο μίλι» με τον Θεό (βλέπε Κατά Ματθαίον 5:41 ). Ωστόσο, μερικοί από εμάς φθείρονται στα πρώτα δέκα βήματα. Τότε λέμε: «Λοιπόν, θα περιμένω μέχρι να πλησιάσω την επόμενη μεγάλη κρίση στη ζωή μου». Αν όμως δεν διακονούμε σταθερά τις καθημερινές ευκαιρίες, δεν θα κάνουμε τίποτα όταν έρθει η κρίση…Θα μείνουμε απαθέστατα, αδρανείς ,οπως βρίσκεται σε λήθαργο εδω και χρόνια ολάκερη η κοινωνία.

“Αν εγώ λοιπόν, ο Κύριος και δάσκαλός σας, έπλυνα τα πόδια σας, οφείλετε επίσης να πλένετε ο ένας τα πόδια του άλλου.” Κατά Ιωάννην 13:14

Με εκτίμηση,

Κωσταντίνος Ν. Μουρούτης

Δείτε την ομιλία:”Ο ηγέτης δεν ειναι επαίτης αλλά Υπηρέτης”

Καλάθι αγορών
Scroll to Top