“Ο Ζωγράφος έχει το σύμπαν στο μυαλό και στα χέρια Του.”

Πιστεύω πως το σύμπαν είναι τόσο εκπληκτικό που μόνο ο Θεός μπορεί να το δημιούργησε. Δική μου δουλειά είναι απλώς να καταλάβω πώς το έκανε.(A.Enstein).

Μερικές φορές σκέφτομαι ότι το σύμπαν είναι μια μηχανή που σχεδιάστηκε για να καταπλήσσει διαρκώς τους αστρονόμους, και οχι μόνο είναι πιο παράξενο απ’ ό,τι φανταζόμαστε, αλλά είναι πιο παράξενο απ’ ό,τι μπορούμε να φανταστούμε!

Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ιδέα ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από μόνο του θεωρείται λογική…Με εκπλήσσει πόσο αδιάφοροι είναι οι σημερινοί άνθρωποι για τη φυσική, τον χωροχρόνο, το σύμπαν, την ύπαρξη, τον σκοπό μας και τον τελικό προορισμό μας. Υπάρχει ένας τρελός κόσμος εκεί έξω. Δείξτε λίγο ενδιαφέρον!

Όταν θα έχουμε κατανοήσει κάθε μυστικό του σύμπαντος, θα μένει ακόμα το αιώνιο μυστικό της ανθρώπινης καρδιάς.Αυτό πρέπει να είναι γεμάτο από φωνές που καλούν από αστέρι σε αστέρι, σε μυριάδες γλώσσες. Κάποια μέρα θα συμμετέχουμε σ’ αυτήν τη συζήτηση.

Το γενικό πρόβλημα με τη Θεολογία της Δύσης είναι ότι ο Θεός παριστάνεται υπερβολικά μικρός. Είναι ο θεός ενός μικροσκοπικού κόσμου και όχι ο θεός ενός γαλαξία, πόσο μάλλον ενός σύμπαντος.Ο κόσμος και το σύμπαν είναι ένα εξαιρετικά όμορφο μέρος και όσο περισσότερα κατανοούμε γι’ αυτό, τόσο πιο όμορφο γίνεται.

Μερικές φορές σκέφτομαι ότι είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν και άλλες ότι δεν είμαστε. Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα είναι συγκλονιστική.Είμαστε μια απιθανότητα σε ένα απίθανο Σύμπαν.

Ο Θεός είναι η σιωπή του σύμπαντος και ο άνθρωπος είναι η κραυγή που δίνει νόημα σε αυτή τη σιωπή.

Με σεβασμό στο Ορατό και “αόρατο” αυτό Μεγαλείο που, εκτείνεται υπεράνω μας για να μπορούμε να επιβλέπουμε αρκετά βαθιά μέσα μας…

Κωσταντίνος Ν. Μουρούτης

Πηγή-Σημείωση:

Η σκηνή μπορεί να μοιάζει με φαντασία, αλλά είναι πραγματικά η Ισλανδία. Η πέτρινη καμάρα ονομάζεται Gatklettur και βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή του νησιού. Μερικοί από τους μεγαλύτερους βράχους σε πρώτο πλάνο εκτείνονται σε μήκος ενός μέτρου. Η ομίχλη πάνω από τα βράχια είναι πραγματικά κινούμενα κύματα κατά μέσο όρο σε μεγάλες εκθέσεις.

Η τοποθεσία επιλέχθηκε για το γραφικό προσκήνιο, αλλά ο χρόνος σχεδιάστηκε για το πολύχρωμο φόντο της: aurora.

https://www.instagram.com/pels_photo/

Starship Asterisk* • APOD Discussion Page

http://asterisk.apod.com/discuss_apod.php?date=230111

#APOD

Καλάθι αγορών
Scroll to Top