“Κοινωνική συμμόρφωση άκα…Ἔνοχος!”

“Λες, έχω αμπέλια και χωράφια και σπίτια και γης.

Κουράδες έχεις. Κανένας άνθρωπος δεν έχει γη.

Η γης έχει εμάς και σπάει κέφι μαζί μας,

άσε που την ενοχλάμε κάθε λίγο σαν κοτόψειρες.

Μια ανάποδη να πάρουνε τα πράματα,

στα λεφτά, στα πολιτικά, στην υγεία, στα όλα που την βασίζεις,

πας, ξεγράφτηκες και μήτε που θέλουνε να σε θυμούνται οι άλλοι.”

Και οι ‘Ανάποδες ” εδω και αρκετά χρόνια πάνε-έρχονται φιλε μου…

Σου φόρεσε το θηρίο μάσκα και γάντια, σε υποχρέωσε να στέλνεις sms για να βγαίνεις από το σπίτι σου και πειθαρχώντας συναίνεσες στην εδραίωση της σκλαβιάς και της απαξίωσης σου. ΕΝΟΧΟΣ.

Σου επέβαλε πρόστιμα γιατί θέλησες να αναπνεύσεις ελεύθερα και να μαζέψεις λιγο ήλιο. Τα πλήρωσες. ΕΝΟΧΟΣ.

Σε έκανε να νιώθεις μουδιασμένος όποτε έβλεπες αστυνομικό και κρύφτηκες. ΕΝΟΧΟΣ.

Σου επέβαλε να κυκλοφορείς ακόμη και στον καθαρό αέρα μασκοφορεμένος εισπνέοντας τα εμπνεόμενα και υπάκουσες. ΕΝΟΧΟΣ.

Σου επέβαλε να μασκοφορέσεις το παιδί σου, δεν έβγαλες άχνα. ΕΝΟΧΟΣ.

Σου έθαψε πατέρα και μάνα και αδέλφια σαν τα σκυλιά μέσα σε μια σακούλα μα εσύ παρέμεινες απαθής. ΕΝΟΧΟΣ.

Σου κάρφωσε τον στυλέο στο ρουθούνι προκειμένου να εργαστείς για ένα κομμάτι ψωμί, ψιλομάτωσες αλλά το δέχτηκες χωρίς αντιρρήσεις. Στον ξανακάρφωσε για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα και η δεύτερη θα γίνει τρίτη και η τρίτη τέταρτη μέχρι να τρυπηθείς. Θα σκύψεις το κεφάλι σε όλα. Ο σβέρκος σου ακόμη αντέχει. ΕΝΟΧΟΣ.

Σε μάντρωσε στο σπίτι απο τις 9 ως τις 5 με την αισχρή δικαιολογία οτι πρόκειται για ένα απαραίτητο μέτρο και φυλακίστηκες χωρίς να ουρλιάζεις. Θα σε ξαναμαντρώσει, είσαι πια ένας καλά εκπαιδευμένος πειραματάνθρωπος. ΕΝΟΧΟΣ.

Σου απαγόρευσε να βολτάρεις στις πλατείες, σου απαγόρευσε να επισκέπτεσαι τους συγγενείς και τους φίλους σου, σου πρότεινε με τρόπο να δοκιμάζεις έξω από τα μαγαζιά ρούχα και παπούτσια, το έκανες και αυτό και ξεγυμνώθηκες στα πεζοδρόμια. ΕΝΟΧΟΣ.

Πάτησε η φασιστική του μπότα ακόμη και στο σπίτι σου και σου υπέδειξε με ποιον τρόπο θα ψήσεις το αρνί το Πάσχα. Στον φούρνο με πατάτες. Το δέχτηκες και αυτό. ΕΝΟΧΟΣ.

Σου στέρησε γιορτές, ήθη και έθιμα του τόπου σου ενώ την ίδια στιγμή εγκαθιστούσε δίπλα σου ανθρώπους από ξένους και μακρινούς τόπους που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι, αμπόλιαστοι, ατεστάριστοι, που γιορτάζουν ελεύθερα τα δικά τους έθιμα ενώ εσύ κοιτάζεις αποχαυνωμένος. Εκείνοι δεν αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Σε χαλάει αλλά ακόμη κοιτάζεις. ΕΝΟΧΟΣ.

Ήρθε το εμβ©λιο. Ούτε που ξέρεις τι είναι, κανένας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, κανένας δεν σε πείθει και όμως πας να τρυπηθείς. Πρώτα με το μαλακό…σιγά σιγά να μην τρομάξεις. Μετά επι πληρωμή, 150 ζεστά. Μετά χωρίς σάλιο. Σαν βιασμός .Μια δόση, μετά δύο, οι δύο δόσεις γίναν τρεις και οι τρεις θα γίνουν τέσσερις και πέντε και… Εν τω μεταξύ, δίπλα σου οι εμβ©λιασμένοι συνεχίζουν να νοσούν, να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, να έχουν παρενέργειες, να πεθαίνουν. Και όμως πας να τρυπηθείς. ΕΝΟΧΟΣ.

Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, άγρια βιασμένο και καταξεσχισμενο μπρος στα μάτια σου, οι ελευθερίες σου πάνε περίπατο μαζί με το χαμόγελο και την υγεία σου, ψυχική και σωματική. Η ζωή σου από καιρό μέσα στο μνήμα και εσύ κοιτάζεις σαν ναρκωμένος πρεζάκιας.

Οι Τουρκοι βολτάρουν στο Αιγαίο, με τους αμερικανούς και λοιπούς συμμάχους μας να ανεμίζουν το “turkaegean” ως προάγγελο της βρωμερής συμφωνίας των Πρεσπών,εσύ όμως αποχαυνωμένος κοιτάς στην τηλοψία τις οικτρές γελοιότητες.ΕΝΟΧΟΣ.

Μεχρι σήμερα, εχουν πεθάνει 138 νέα παιδιά (πληρως εμβολιασμένα!) και εσύ ,ως γονέας σφυρίζεις ανέμελα.ΕΝΟΧΟΣ

Το ποσοστό στις ΜΕΘ των εμβολιασμένων υπερβαίνει το 56% και εσύ ετοιμάζεσαι γαι την 4η δοση..ακους τους “ειδικούς”.ΕΝΟΧΟΣ.

Έστω και τώρα, έστω και έτσι διάβασες. Έμαθες: Είσαι πια αδικαιολόγητος. Ε-Ν-Ο-Χ-Ο-Σ.

Υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να ξυπνήσεις? Υπάρχει ακόμη ψυχή αλλά και χρόνος? Η πλέον μπήκες στο παιχνίδι τόσο βαθιά, που έγινες ο ίδιος το παιχνίδι?

Μην περιμένεις σωτήρες.

“Οι λειτουργοί τής έρημης τής δικαιοσύνης” κρύβονται και σωπαίνουν.

Η “Εκκλησία” ( μαζί με ΟΛΟΥΣ τους δήθεν “προτεστάντες”!!) πέταξε Θεό και πετραχήλι και άρπαξε τα τριάκοντα αργύρια, ένα αντίτιμο σιωπής και προδοσίας.

“Αντιπολίτευση” δεν υπάρχει, είναι όλοι τους όψεις του ίδιου νομίσματος, συμπαίκτες, συνεργάτες, σύμμαχοι.

“Άνθρωποι που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά” τηρούν σιγήν ιχθύος και είναι το ίδιο ένοχοι στα δικά μου μάτια, όσο και οι Εφιάλτες-δικτατορίσκοι που μας κυβερνούν.

Υπάρχεις εσύ, υπάρχω εγώ, χωρίς ταμπέλες, χωρίς χρώματα, χωρίς “ανήκω” πουθενά και ο αγώνας είναι πρωτίστως προσωπικός, για να φτάσει κάποτε να γίνει συλλογικός. Μα είτε ξυπνήσεις τώρα είτε όχι, είτε θες να ξυπνήσεις ειτε όχι, να είσαι σίγουρος ότι το αύριο θα έχει ατελείωτη αγρύπνια. Και δεν είναι όλα τα ξυπνήματα ήρεμα…’

“Πέθανες και περάσανε πενήντα χρόνια

και μήτε κανένας ξέρει αν υπήρξες και αν έκανες

και σε φοβηθήκανε και σε λογαριάσανε…”

Κωσταντίνος Ν.Μουρούτης

Καλάθι αγορών
Scroll to Top