“Κάλλια ‘χω να με βλαστημούν, παρά να με λυπούνται.”

Έχε καθάριο πρόσωπο, για τους κακούς γειτόνους,είχε γραψει ο θυμόσοφος ,ανώνυμος σε έναν τοίχο….Να ζεις λοιπόν με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχεις πρόβλημα να πουλήσεις τον παπαγάλο σου στον κουτσομπόλη της γειτονιάς!

Την υπόληψη, όπως και τα χρήματα, είναι ευκολότερο να την αποκτήσεις παρά να τη διαφυλάξεις.Επειδή κανένας δεν έχει καλή γνώμη για κάποιον που δεν έχει ο ίδιος καλή γνώμη για τον εαυτό του.

Αυτά που λένε όμως πίσω από την πλάτη μου είναι η υπόληψή μου στην κοινωνία.Μπορεί να εξαναγκαστώ να ζω χωρίς ευτυχία, ποτέ όμως δεν θα συγκατατεθώ να ζω χωρίς τιμή.Επειδή…Η φήμη είναι κάτι που πρέπει να κερδηθεί. Η τιμή είναι κάτι που απλά δεν πρέπει να χαθεί.

Ο κόσμος είναι τόσο διεφθαρμένος πλέον, που για να έχεις τη φήμη καλού ανθρώπου, το μόνο που χρειάζεται είναι να μην κάνεις κακό σε κανέναν!

Σκέφτομαι τι κακό όνομα θάχουμε βγάνει στο σύμπαν.Θ’ ακούν “γήινος” και θα κουμπώνονται.

Αν κάνεις λοιπόν το καθήκον σου στη ζωή, κάνεις τη δουλειά σου με ευχαρίστηση, αφήσεις απογόνους κι ένα καλό όνομα στην κοινωνία, τότε έχεις κερδίσει την Αθανασία. Δεν υπάρχει θάνατος!

Δεν με νοιάζει καθόλου αν με κακολογούν μετά το θάνατό μου…Η ζωή μου εδω και χρόνια εινια Κεραυνός και Βροντή ενώπιον του Θεού μου και Πνοή Ελευθερίας για τον πλησίον μου!

Να πολεμάτε για την καθαρή Συνείδηση και την Ήρεμη ηθική και όχι για την κακή ή “καλή ” σας φήμη.

Κωσταντίνος Ν. Μουρούτης

Καλάθι αγορών
Scroll to Top