“Η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα…”

Όταν προσδοκούμε από τους άλλους να μάς «καταλάβουν», στην ουσία ζητούμε απ’ αυτούς να συμμεριστούν την αυτοκατανόησή μας. Φιλία είναι η σιωπηρή συμφωνία ότι η μία πλευρά συμμερίζεται την αυτοκατανόηση της άλλης.

Εδώ στα Αετόμορφα Βουνά της Πατρίδας μας που για 23 συνεχόμενα έτη,κηρύττουμε Ελευθερία, Αλήθεια,Ζωή,Υγεία ,Χαρά,Νόημα & Σημασία,βρέθηκαν 33 ψυχές και για αρκετές μέρες,βιώσαμε την μοναδικότητα του καθενός μας,τη πηγή της υπόστασης μας και το μεγαλείο της Αγάπης Του!Επειδή…Αυτό που δίνει στην αγάπη μαγικό χαρακτήρα είναι ότι πιστεύουμε πως δεν θα τελειώσει ποτέ.

Είναι χαρακτηριστικό —και πλεονέκτημα— των δυνατών μόνο,αντρών, να ανασύρουν τα κρίσιμα θέματα και να σχηματίζουν μια ξεκάθαρη γνώμη γι’ αυτά. Οι αδύναμοι πάντα πρέπει να αποφασίσουν μεταξύ εναλλακτικών απόψεων που δεν είναι δικές τους.Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να αισθάνεται κανείς δημιουργός. Ο θρίαμβος της ζωής εκφράζεται με τη δημιουργία.Διότι, Ό,τι μπορεί να δημιουργήσει το ανθρώπινο μυαλό, μπορεί να το ελέγξει ο ανθρώπινος χαρακτήρας.

Φιλία αληθινή σημαίνει να μοιράζεσαι ιδέες, σκέψεις, ανάγκες, αισθήματα, όνειρα, αξίες, χρόνο, αντικείμενα.Μια φιλία που μοιάζει με αγάπη είναι θερμή. Μια αγάπη που μοιάζει με φιλία είναι σταθερή.

Η φιλία δεν είναι απαραίτητη, όπως δεν είναι η φιλοσοφία ή η τέχνη. Δεν έχει αξία για την επιβίωση. Περισσότερο, είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που κάνουν την επιβίωση να αξίζει.Και εδω ειναι που το μεγαλείο του Θεού ,αποκαλύπτεται στις θυγατέρες του Θεού! Εδώ διαγράφηκε ποιες είναι Κόρες Χριστού, αγορασμένες απο το Αίμα του Αμνού!

Ο χρόνος χαράζει τα πρόσωπά μας με όλα τα δάκρυα που δεν χύσαμε…Το μόνο καλό του να μην είσαι τέλειος, είναι η χαρά που αυτό δίνει στους άλλους.

Η φιλία γεννιέται τη στιγμή που ένας άνθρωπος λέει σε έναν άλλο: «Τι; Κι εσύ; Νόμιζα πως ήμουν ο μόνος!»

Όπως και όλοι οι άλλοι, είμαι αδύναμος, οργισμένος και παραπλανημένος. Είναι αυτή η αδυναμία που με κάνει συμπονετικό και με συνδέει με όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Γνωρίζω ότι το κλειδί για την αληθινή φιλία είναι να μοιράζομαι τις αδυναμίες μου…

Σας ευχαριστώ γαι την ακλόνητη σας Εμπιστοσύνη στην καρδια΄και τη ψυχή του Θεού σε μένα…

Κων/νος Ν. Μουρούτης

Καλάθι αγορών
Scroll to Top