Γενετικές ανωμαλίες και “τρανσέξουαλ”.

Η ανώμαλη σεξουαλική ανάπτυξη δεν έχει καμία σχέση με την επιλογή του «φύλου» που θα θέλατε να είστε…

Νομίζω ότι οι προσπάθειες των ακτιβιστών να δικαιολογήσουν την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, επικαλούμενοι ελαττώματα στη σεξουαλική ανάπτυξη που οδηγούν σε σύγχυση των γεννητικών οργάνων, δεν άπτει της βιολογικής καταδείξεως

. Οι αρχές ισχύουν για τα σύνδρομα που θα αναφέρθούμε.

Η συχνότητα εμφάνισης αυτών των παθήσεων για κάθε μία είναι περίπου 1 στις 20.000 γεννήσεις. Με άλλα λόγια, αυτά είναι αρκετά σπάνια. Κανένας από τους δύο δεν έχει καμία σχέση με την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ή τον τρανσέξουαλ. τα άτομα με αυτά τα σύνδρομα δεν είναι απαραίτητα ομοφυλόφιλοι ή τρανσέξουαλ στην προοπτική τους. Είναι όπως όλοι οι άλλοι από αυτή την άποψη.

Αν και το άτομο με XY Swyer φαίνεται να είναι αρσενικό σε καρυότυπο (χρωμοσώματα), συγκεκριμένα γονίδια που βρίσκονται κανονικά στο χρωμόσωμα Χ ή Υ που εμπλέκονται στην απόδοση αρσενικότητας στην ανάπτυξη μεταλλάσσονται ή λείπουν (π.χ. το γονίδιο SRY στο χρωμόσωμα Υ). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να έχει γυναικεία σεξουαλική ανατομία. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την κατανόηση της γενετικής βάσης όλων των περιπτώσεων. Έτσι, δεν είναι απολύτως σωστό να πούμε ότι το άτομο έχει αρσενικά χρωμοσώματα. Επιφανειακά, ναι, αλλά όχι λεπτομερώς, καθώς σημαντικά μέρη που προσδίδουν αρσενικότητα λείπουν ή καταστρέφονται.

Ωστόσο, με το XY Swyer οι ωοθήκες δεν αναπτύσσονται σωστά και έτσι δεν υπάρχει ορμονική «σκανδάλη» για την έναρξη της εφηβείας (και δεν υπάρχουν περίοδοι). Είναι συνήθως σε αυτό το σημείο ότι η κατάσταση παρατηρείται / διαγνωζεται.

Με τη σύγχρονη ιατρική, η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης βοηθά στη φυσιολογική ανάπτυξη των γυναικών σε αυτό το σημείο (στήθη κ.λπ.). Αυτός είναι ο κατάλληλος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος.

Είναι κάπως το αντίθετο με το σύνδρομο de la Chapelle, όπου ο καρυότυπος είναι XX, αλλά σε περίπου 80% των περιπτώσεων το γονίδιο SRY έχει μεταφερθεί ακούσια από το χρωμόσωμα Υ του πατέρα σε ένα χρωμόσωμα Χ κατά τη διάρκεια της μείωσης (κατά τη διάρκεια της παραγωγής σπέρματος).(2) Έτσι, ενώ δεν υπάρχει σαφές χρωμόσωμα Υ, σημαντικά μέρη του χρωμοσώματος Υ που προσδίδουν αρσενικότητα βρίσκονται σε ένα από τα χρωμοσώματα Χ. Το άτομο είναι αρσενικό ανατομικά, αν και φαίνεται να λείπει ένα χρωμόσωμα Υ. Οι όρχεις συχνά δεν αναπτύσσονται σωστά και απαιτείται θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης για να προχωρήσει η εφηβεία με την ανάπτυξη ενήλικων ανδρικών χαρακτηριστικών.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι άνθρωποι είναι στείροι/μη γονιμοι.

Όσον αφορά την ηθική, σε αυτές τις πολύ ασυνήθιστες συνθήκες, το άτομο Swyer θα ενεργούσε εντελώς ηθικά για να συμπεριφερθεί ως γυναίκα και το άτομο de la Chapelle θα ενεργούσε εντελώς ηθικά για να ζήσει ως αρσενικό. Σε εποχές πριν από τη σύγχρονη μελέτη της γενετικής, ένα άτομο Swyer, για παράδειγμα, θα είχε απλώς ζήσει τη ζωή του ως θηλυκό.

Φυσικά, εάν ένα άτομο γνωρίζει ότι έχει μία από αυτές τις καταστάσεις και σκέφτεται το γάμο, θα πρέπει να ενεργήσει έντιμα για να είναι ειλικρινής σχετικά με την αντίστοιχη στειρότητά του στον υποψήφιο σύντροφό του.

Αλλά σημειώστε ότι είναι δυνατόν για ένα θηλυκό Swyer με πλήρη ανάπτυξη της μήτρας να μείνει έγκυος με ένα δωρισμένο ωάριο και έτσι να γεννήσει ένα παιδί. Εκτός από το να είμαι ειλικρινής, δεν θα υπήρχε τίποτα ανήθικο.

Από αυτό, ελπίζω να μπορείτε να δείτε ότι αυτό δεν προσκρούει στο θέμα της προσωπικής σωτηρίας. Το ότι ένα άτομο γεννιέται με αυτόν τον τρόπο δεν οφείλεται στην αμαρτία του, ή στους γονείς του. είναι μία από τις συνέπειες της ζωής σε έναν κόσμο μετά την Πτώση.

Η σωτηρία μας εξαρτάται από το έργο του Χριστού στον Σταυρό, που δεν είναι φυσιολογικό στη σεξουαλική μας ανάπτυξη:

“Γιατί με τη χάρη έχετε σωθεί μέσω της πίστης. Και αυτό δεν είναι δική σας εργο. Είναι το δώρο του Θεού, και όχι αποτέλεσμα έργων, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να καυχηθεί. Για τότε είμαστε το ποίημα του, που δημιουργήθηκε εν Χριστώ Ιησού για τα καλά έργα, τα οποία ο Θεός προετοίμασε εκ των προτέρων, ώστε να περπατήσουμε σε αυτά. “

Προς Εφεσίους 2:8–10

Είμαστε όλοι συντετριμμένοι όσον αφορά την αμαρτία. Ο Ιησούς είχε συμπόνια για τους αρρώστους, τους τυφλούς και τους κουτσούς. Το ίδιο και σήμερα. Οι χριστιανοί περισσότερο από τον καθένα θα έπρεπε να καλωσορίζουν εκείνους που είναι συντετριμμένοι σωματικά ως μία από τις συνέπειες της Πτώσης. Το έργο του Ιησού ως «ο τελευταίος Αδάμ» (Α ́ Κορινθίους 15:45) επικεντρώνεται στην αναίρεση των αποτελεσμάτων της Πτώσης, και τελικά στη λύτρωση όλων των πραγμάτων.

Σημειώστε ότι αυτές οι συνθήκες δεν έχουν καμία σχέση με την επιλογή του φύλου («φύλο») που θα θέλατε να είστε. Δεν έχουν καμία σχέση με τον τρανσέξουαλ («νιώθοντας σαν να είμαι μια γυναίκα παγιδευμένη σε ένα ανδρικό σώμα» κ.λπ.). Δεν υπάρχει φυσική βάση για την κατάσταση τρανσέξουαλ. Είναι στο μυαλό.

Ένας παραλληλισμός είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι χοντροί όταν είναι πραγματικά λεπτοί (ανορεξία). Δεν κάνουμε εγχειρήσεις ή δίνουμε ορμόνες σε ανορεξικούς ανθρώπους για να τους κάνουμε λεπτούς! Υπάρχει μια γυναίκα στη Σουηδία που νομίζει ότι είναι μια γάτα παγιδευμένη σε ένα ανθρώπινο σώμα. Τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται συμπονετική συμβουλευτική για να τους βοηθήσουν να σκεφτούν σωστά (Φιλιππησίους 4:4–9), όχι ορμονικές και χειρουργικές επεμβάσεις.

Αλλά η ουσία είναι ότι το LGBTQi + κίνημα ισχυρίζεται ότι μπορείτε να επιλέξετε το «φύλο» σας εκτός από τις φυσικές πραγματικότητες του φύλου του σώματός σας, οπότε είναι μάλλον ασυνεπές να χρησιμοποιήσετε αυτό το επιχείρημα ούτως ή άλλως. είναι απλώς ένα εργαλείο για να σας ωθήσει σε υποταγή!

Κωσταντίνος Ν. Μουρούτης

Πηγή: https://creation.com/sex-abnormalities-v-transgender

References and notes

1. For more information see: Rare Genetic Disease Database, rarediseases.org/rare-diseases/swyer-syndrome.

2. 46,XX testicular disorder of sex development, MedlinePlus (National Library of Medicine), http://medlineplus.gov/…/46xx-testicular-disorder-of….

Καλάθι αγορών
Scroll to Top